Oblikovalna revija
Oblikovalna revija
Stopnišče

U Step

Stopnišče U stopnišče stopnišča je tvorjeno s povezovanjem dveh kosov oblikovanih kvadratnih škatel z različnimi dimenzijami. Tako stopnišče postane samonosno pod pogojem, da mere ne presegajo praga. Vnaprejšnja priprava teh kosov zagotavlja udobje pri montaži. Pakiranje in prevoz teh ravnih kosov sta tudi zelo poenostavljena.

Stopnišče

UVine

Stopnišče Uporno spiralno stopnišče z UV-jem je tvorjeno tako, da se izmenično zaklepajo škatlasti profili v obliki črke U in V. Tako stopnišče postane samonosno, saj ne potrebuje osrednjega droga ali oboda. Z modularno in vsestransko strukturo dizajn prinaša enostavnost pri izdelavi, pakiranju, transportu in namestitvi.

Garderoba

Sopron Basket

Garderoba Sopron Basket je profesionalna ženska košarkarska ekipa s sedežem v Sopronu na Madžarskem. Ker gre za eno najuspešnejših madžarskih moštev z 12 pokalnimi državnimi podprvaki in dosegli drugo mesto v evroligi, se je vodstvo kluba odločilo, da bo investiralo v nov kompleks slačilnic, da bo imel precej prestižni objekt do imena kluba, ki ustreza potrebam igralca bolje, motivirajte jih in spodbujajte njihovo enotnost.

Leseno E-Kolo

wooden ebike

Leseno E-Kolo Berlinsko podjetje Aceteam je ustvarilo prvo leseno e-kolo, naloga je bila, da ga izdelajo na okolju prijazen način. Iskanje kompetentnega partnerja za sodelovanje je bilo uspešno s Fakulteto za lesarstvo in univerzo Eberswalde za trajnostni razvoj. Ideja Matthiasa Broda je postala resničnost, ki je združila CNC tehnologijo in znanje lesenega materiala, rodil se je leseni E-Bike.

Namizna Namestitev

Wood Storm

Namizna Namestitev Wood Storm je namizna instalacija za vizualno uživanje. Turbulenca pretoka zraka je resnična z leseno zaveso, ki jo izboljšujejo luči, ki so odvržene od spodaj, za svet brez težnosti. Namestitev se obnaša kot neskončna dinamična zanka. Okrog sebe vodi vidno polje in išče začetno ali končno točko, saj občinstvo pravzaprav pleše ob nevihti.

Interaktivne Instalacije

Falling Water

Interaktivne Instalacije Padajoča voda je niz interaktivnih instalacij, ki uporabnikom omogočajo spreminjanje tekaške poti okoli kocke ali kock. Kombinacija kock in krogličnih tokov predstavlja kontrast statičnega predmeta in dinamičnega pretoka vode. Potok lahko potegnete, če želite videti kroglice, ki tečejo, ali pa jih samo postavite na mizo kot prizor zamrznjene vode. Tudi kroglice veljajo za želje, ki jih ljudje naredijo vsak dan. Želje naj bodo priklenjene in večno tečejo kot slap.

Oblikovalni intervju dneva

Intervjuji s svetovno znanimi oblikovalci.

Preberite najnovejše intervjuje in pogovore o oblikovanju, ustvarjalnosti in inovativnosti med oblikovalskim novinarjem in svetovno znanimi oblikovalci, umetniki in arhitekti. Oglejte si najnovejše oblikovalske projekte in nagrajene modele znanih oblikovalcev, umetnikov, arhitektov in inovatorjev. Odkrijte nova spoznanja o ustvarjalnosti, inovacijah, umetnosti, oblikovanju in arhitekturi. Spoznajte procese oblikovanja odličnih oblikovalcev.