Oblikovalna revija
Oblikovalna revija
Šola

Kawaii : Cute

Šola Ta okoljska pripravljalna šola Toshin, ki jo obdajajo sosednje dekliške srednje šole, izkorišča svojo strateško lego na prometni trgovski ulici, da prikaže edinstveno izobraževalno zasnovo. Oblikovanje udobja za trde študije in sproščeno vzdušje za zabavo, oblikovanje spodbuja žensko naravo uporabnikov in ponuja alternativno materializacijo za abstraktni koncept "Kawaii", ki ga v veliki meri uporabljajo šolarke. Prostori za šopke in razrede v tej šoli so v obliki osmerokotne strešne hiše, kot je prikazano v otroški slikanici.

Urološka Klinika

The Panelarium

Urološka Klinika Panelarium je nov prostor za kliniko za dr. Matsubara, enega redkih kirurgov, ki imajo certifikat za upravljanje robotskih operacijskih sistemov da Vinci. Zasnova je bila navdihnjena iz digitalnega sveta. Sestavni deli binarnega sistema 0 in 1 so bili interpolirani v beli prostor in jih utelešajo plošče, ki izvirajo iz sten in stropa. Tla sledijo tudi istemu oblikovnemu vidiku. Plošče, čeprav je njihov naključni videz funkcionalen, postanejo znaki, klopi, pulti, police za knjige in celo ročaji vrat ter najpomembnejše senčila za oči, ki zagotavljajo minimalno zasebnost za paciente.

Restavracija In Trgovina Udon

Inami Koro

Restavracija In Trgovina Udon Kako lahko arhitektura predstavlja kulinarični koncept? The Edge of the Wood je poskus odgovora na to vprašanje. Inami Koro izumlja tradicionalno japonsko jed iz Udona, hkrati pa ohranja skupne tehnike priprave. Nova zgradba odraža njihov pristop z revidiranjem tradicionalnih japonskih lesenih konstrukcij. Poenostavljene so bile vse konturne črte, ki izražajo obliko stavbe. To vključuje stekleni okvir, skrit znotraj tankih lesenih stebrov, nagib strehe in stropa, zasukane, robovi navpičnih sten pa so izraženi z eno samo črto.

Lekarna

The Cutting Edge

Lekarna Rezalni rob je lekarna, ki se nanaša na sosednjo splošno bolnišnico Daiichi v mestu Himeji na Japonskem. V tej lekarni naročnik nima neposrednega dostopa do izdelkov, kot je v trgovini na drobno; raje bo njegova zdravila na dvorišču pripravil farmacevt po predložitvi zdravniškega recepta. Ta nova zgradba je bila zasnovana za spodbujanje podobe bolnišnice z uvedbo visokotehnološke ostre slike v skladu z napredno medicinsko tehnologijo. Rezultat je beli minimalističen, a popolnoma funkcionalen prostor.

Kitajska Restavracija

Pekin Kaku

Kitajska Restavracija Nova prenova restavracije Pekin-kaku ponuja stilsko na novo interpretacijo, kakšna bi lahko bila restavracija v stilu Pekinga, zavrača tradicionalno bogato okrasno zasnovo v korist bolj poenostavljene arhitektonike. Na stropu je rdeča Aurora, ustvarjena s pomočjo 80 metrov dolgih vrvic zavese, medtem ko so stene obdelane s tradicionalnimi temnimi šangajskimi opekami. Kulturni elementi iz tisočletne kitajske dediščine, vključno z bojevniki iz terakote, rdečim zajcem in kitajsko keramiko, so bili poudarjeni v minimalističnem prikazu, ki zagotavlja kontrastni pristop k dekorativnim elementom.

Japonska Restavracija

Moritomi

Japonska Restavracija Selitev Moritomi, restavracije, ki ponuja japonsko kuhinjo, poleg svetovne dediščine grad Himeji, raziskuje razmerja med materialnostjo, obliko in tradicionalno arhitekturno interpretacijo. Novi prostor poskuša reproducirati vzorec utrdb grajskega kamna v različnih materialih, vključno z grobim in poliranim kamnom, jeklom, prevlečenim s črnim oksidom, in preprogami tatami. Pod, narejen iz drobnih gramoz, prevlečenih s smolo, predstavlja grajski jarek. Dve barvi, bela in črna, tečeta kot voda od zunaj in prečkata lesena, okrašena z rešetkami vhodna vrata, v sprejemno dvorano.